Vysněný dům

Posted on 30. 1. 2024 in Dům


Každý by si nejspíše přál v životě svůj vlastní dům. Je to celkem logické. Teda alespoň tak si to myslím. Obecně je dům daleko výhodnější, už jenom například proto, že u domu máte většinou zahradu. No a pro ty, co rádi zahrádkaří, sadí kytky a vytrhávají plevel, to je prostě jako balzám na duši. No a potom když člověk vidí všechny ty zasazené stromy, kytky anebo třeba úrodu z ovocných stromů, je mu rázem do zpěvu. Alespoň takhle si to já nějak představuji. Kdybych si mohla zvolit mezi domem a bytem, tak bych si rozhodně radši vybrala dům. Mě totiž od určité doby začalo bavit sázení a pěstování, takže se není ani čemu divit.

S

A navíc je dům i prostornější, takže v něm kolikrát máte více místa a prostoru než v bytě. Navíc prostě dům je jakási investice. Asi sami dobře víte, jak to myslím. Dříve koupě domu stála podstatně méně než teď. No a ceny takových nemovitostí se stále zvedají, a to platí jak s bytem, tak s domem. Takže i kdybyste se rozhodli jednou pro to, že svůj dům prodáte a budete žít v bytě, tak pořád z toho nějakým způsobem budete těžit, protože za pár let by se hodnota toho domu, co jste koupili, mohla vyšplhat ale úplně někam jinam. No a můj sen je právě dům mít. Tvrdě na tom dřu.

S

Pracuji a dělám všechno pro to, abych ho jednou měla, i když to určitě nebude jednoduchá cesta a bude to spíše cesta, která bude složitá a dům si budu muset vybojovat. Ale naopak mi to vůbec nevadí, protože cesta je z toho všeho nejdůležitější. Jak se snažíte a co pro svůj sen děláte. A to neplatí jenom o snech s domem, ale naprosto o všem. Třeba chcete něčeho dosáhnout. A za tím něčím si musíte tvrdě jít, ať už je to cokoli. A nemůžete se vzdávat jenom tak. Na vaší cestě budou vždycky překážky. Ale to je normální. Já jsem jich taky spoustu překonala a teď toho nelituji, protože jsem se posunula zase dál.