Teplé bundy

Posted on 10. 7. 2023 in Móda


Víte vůbec, co je to materiál šusťákovina? Pokud ne, tak jistě když se podíváte na internet anebo na další webové stránky a dáte si do vyhledávače šusťákovina, tak vám vyjede opravdu hodně věcí. Abych se přiznala, tak většinou jako vina se nosila hlavně v devadesátých letech. Hlavně v těch pozdějších letech. Protože si vzpomínám, že když jsme jako my sourozenci a jako malé děti chodily do školy a do školky, tak jsme hlavně měly šusťákové soupravy. Nikdy nezapomenu na to, jak vždycky celá rodina kupovala šusťákové soupravy. Já jsem je tehdy úplně milovala, ale později, když přestaly být moderní a nahradily je teplákové soupravy, tak se šusťákové soupravy velice hodně zlevnily.

Bundy jsou kvalitní.

Byly zlevněné někdy dokonce i o osmdesát procent. Protože naše rodina neoplývala opravdu hodně penězi, tak moji rodiče kupovali dokola šusťákové soupravy. A to i do školy ale i na volný čas. A mě se to potom nelíbilo. Potom jsem šusťákovou soupravu úplně nesnášela, protože jsem měla doma asi patery šusťákové soupravy. Dokonce už i děti a sousedé se nám smáli, že nic jiného nenosím, že snad mám doma jenom šusťákové soupravy. Abych se přiznala, tak to z půlky byla pravda. Já jsem ale šusťákové oblečení už vůbec nesnášela, na druhou stranu, ale teplákové soupravy zase byly dvojnásobně dražší než tehdy jiné soupravy. Takže jsem zase na jednu stranu chápala, že si to maminka nemůže dovolit, proto jsem mamince navrhla, že bych si našla nějakou brigádu.

Teplé bundy.

Proto jsem začala sousedům obírat ovocné stromky a potom jsem jim to nosila. Sice si myslíte, že je to takové vtipné, ale co byste chtěli třeba po desetiletém dítěti. Proto mě vždycky moje sousedka k sobě pozvala dala mi košík a řekla mi, ať jí otrhám její rybíz a angrešt a ať jí to potom donesu. Vždycky jsem za to dostala třeba dvacet pět korun. Takhle jsem to dělala asi tři měsíce u různých všech sousedů, až jsem si opravdu našetřila čtyři sta korun, aby mi moje maminka také koupila krásnou teplákovou soupravu. Byla červená. Ovšem ale nikdy jsem nezapomněla také na šusťákovinu. Šusťákovina se hodí i na sport, proto se v dnešní době ze šusťákoviny vyrábí opravdu nepromokavé oblečení anebo i sportovní oblečení.